close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

02.03.2023

Masīvkoka galda virsmas

Masīvkoks ir dabisks materiāls, kas mūsdienu virtuves iekārtu veidošanā ir uzskatāms par ekskluzīvu un ilgmūžīgu izvēli. Masīvkoka virtuves galda virsmas ir viegli kopjamas, un to tīrīšana ir salīdzinoši ērta, taču šāda veida galda virsmām ir raksturīgi arī funkcionāli ierobežojumi.

Tā kā koks ir dabisks izejmateriāls, ārējās ietekmes rezultātā tas var deformēties. Saskarē ar ūdeni koks piesūcas ar mitrumu un izplešas, pēcāk sašaurinoties, kā rezultātā pastāv risks iemantot neatgriezeniskus bojājumus (it īpaši, ja virtuves iekārtas koka virsma ir novietota izlietnes tuvumā), tāpat ilgstoša mitruma ietekmē koka krāsa kļūst tumšāka. Lai pasargātos no ugunsnedrošības riska, neapstrādātas koka virsmas nav ieteicams novietot plīts un cepeškrāsns apkaimē.

a8d1d158d8d17f917466a7e97618ab6f.jpg

Taču no šāda veida sekām ir iespējams izvairīties, ja galda virsmu izstrādē tiek izmantotas speciālas līmētās koka plātnes. Tām piemīt augstāka mitrumizturība, un šī veida virsmas spēj izturēt lielāku slodzi. Līmētajām koka plātnēm būtiski ir samazināts koka iekšējais spriegums, līdz ar to tās ir pasargātas no formu izmaiņām. Tāpat koka virsmām ir nepieciešams veikt pareizu apstrādi, uzklājot eļļu, vasku vai laku vairākos slāņos. Tādējādi apstrādātā galda virsma kļūst īpaši izturīga pret dažāda veida šķidrumu traipiem (piem., vīns, kafija, tēja, sula u.c.), vienlaikus atgrūžot kā ūdeni, tā arī netīrumus.

767d8999229cef6bdad9f1ebbbddd552.jpg

Pēc saskares ar netīrumiem koka galda virsma ir vienkārši jānotīra, slīpēt vai notīrīt eļļas pārklājumu nav nepieciešams. Turklāt, apstrādājot koka virsmu ar dabiskām eļļām un vaskiem, ne vien tiek izcelta koksnes tekstūra, bet arī konkrētais apstrādes līdzeklis dziļi iesūcas koksnē, ilglaicīgi uzturot to veselu un elastīgu, kā rezultātā koks var elpot un mitrums – iztvaikot. Pareizi apstrādātas virtuves mēbeļu koka virsmas neizžūst un nekļūst trauslas, tādēļ tās ir pasargātas no pastiprinātas traipu uzsūkšanās iespējamības.

eb84badce7d0ffcc15fd6c335e976e96.jpg

Ja virtuves koka virsmā laika gaitā ir radušies kādi skrāpējumi vai iegriezumi, šī veida materiālam salīdzinājumā ar citām virsmām piemīt tāda priekšrocība, ka skrāpējumus var ērti izslīpēt, pēcāk veicot atbilstošas virsmas apstrādes darbības. Izvēloties virtuvi pēc pasūtījuma, ieteicams ir konsultēties ar speciālistu par labāko un produktīvāko masīvkoka virsmas izmatošanu iecerētajās virtuves mēbelēs.

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow
Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.