close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

02.03.2023

Virtuves furnitūra – būtisks virtuves mēbeļu pamatelements

Ja mēbeļu fasādes tiek uzskatītas par konkrēta ražotāja produkcijas "seju", tad furnitūra viennozīmīgi ir virtuves mēbeļu "sirds". Bieži vien pircēji galveno uzmanību mēdz pievērst ārējai vizuāli redzamajai daļai - fasādēm, galda virsmām, rokturiem utt. Taču aiz šī visa ārējā krāšņuma slēpjas "neredzamās frontes kareivji" - eņģes, dažādu funkciju īstenojošas sistēmas, rotācijas un pacelšanas mehānismi. Tieši šie mehānismi nodrošina iespēju ērti atvērt durvis, izvelkamās atvilktnes, grozus, kolonnas, vienlaikus kalpojot par nesošajiem jebkuras virtuves mēbeļu konstrukcijas elementiem. Lūkojoties nevis no patērētāja, bet gan ražotāju skatupunkta, jāuzsver, ka virtuves mēbeļu furnitūras kvalitātei ir ārkārtīgi liela nozīme - iespējams, pat būtiskāka nekā fasāžu izvēles ziņā, jo nekvalitatīvas furnitūras nomaiņa ir ļoti sarežģīts un bieži vien neiespējami realizējams process. Turklāt ne visi ražotāji nodarbojas ar virtuves mēbeļu pārveidošanu, jo katram uzņēmumam raksturīgas individuālas ražošanas tehnoloģijas un nianses.

9c7d465a555db7d512e7ad8d6e3607a3.jpg

Eņģes

Četru šarnīru eņģes 1957. gada 22. februārī patentēja itāļu uzņēmums "Salice", kas nosaukts tā dibinātāja Arturo Saličes vārdā. Mūsdienās mēbeļu eņģes ir iemantojušas daudzveidīgas formas un dizainisku veidolu, taču to darbības princips laika gaitā nav mainījies. Eņģes ir visizplatītākais mehānisms, kas tiek izmantots virtuves mēbeļu ražošanā. Nosacīti var teikt, ka visu virtuvi var izveidot, izmantojot tikai šo furnitūras veidu.

Dažādu ražotāju piedāvātās eņģes atšķiras materiāla kvalitātes un izmantoto mehānismu ziņā. Šobrīd augstvērtīgākās un pasaulē pieprasītākās ir šādu uzņēmumu ražotās eņģes - "Blum" (Austrija), "Hettich" (Vācija), "King Slide" (Taivāna) u.c. Runājot par slēpto četru šarnīru eņģu cenām, jāsaka, ka, piemēram, Austrijas un Ķīnas ražotāju eņģu izmaksu starpība ir daudz niecīgāka nekā eņģu kvalitātes atšķirība. Ekspluatācijas ziņā visā virtuves kalpošanas laikā zemas kvalitātes eņģes nāksies nomainīt vairākkārtīgi, kā rezultātā kopējā iztērētā naudas vērtība ievērojami pārsniegs kvalitatīvu eņģu izmaksas. Turklāt šiem izdevumiem pievienojas eņģu nomainīšanas darba un virtuves materiālu bojājumu izmaksas.

Būtiski ir akcentēt arī durvju aizvēršanās aspektu, kas atkarīgs no iebūvētajām eņģēm. Ceturtdaļa mēbeļu mehānisko bojājumu tiek gūti tieši straujas durvju aizvēršanās un sitiena dēļ, ko ietekmē atsperes mehānisms. Lai izvairītos no šādām situācijām, tiek ražotas eņģes, kas ir aprīkotas ar iebūvētu mehānismu, kas nodrošina vienmērīgu durvju aizvēršanos un bremzēšanu durvju gaitas noslēgumā.

b887b8aa6869c6a7fcf0364d4e7beb24.jpg

Atvilktņu vadotnes

Izvelkamās atvilktnes nodrošina ērtu piekļuvi nepieciešamajiem virtuves traukiem un piederumiem, vienlaikus ietaupot vietu un atvieglojot darbu virtuvē. Vadotņu izmantošanas rezultātā tiek panākta pilnīga atvilktnes satura pārskatāmība. Mūsdienu tehnoloģiskās attīstības laikā atvilktnes, kurās iestrādāta vadotņu sistēma, ir iespējams ērti lietot, piepildot to saturu līdz pat 70 kg apjomam.

Izplatītākā ritošās sistēmas sastāvdaļa ir gultņu sliedes, kurās par ritošo mehānismu kalpo lodīšu gultņi, pa kuriem virzās atbalsta vadotnes. Kopumā eksistē 2 veidu vadotnes - daļēji un pilnībā izbīdāmas. Pirmajā gadījumā izbīdās ne vairāk par 75 % no kopējā atvilktnes garuma. Izvēloties šādu risinājumu, nozīmīgi ir ņemt vērā faktu, ka fasādes augstums vienmēr ir lielāks par atvilktņu malu augstumu, tādēļ piekļuve atvilktnes dziļākajā vietā esošajam saturam nekādā veidā netiek apgrūtināta. Savukārt pilnībā izbīdāmās atvilktnes ļauj izbīdīt atvilktni 100 % tās garumā, taču jāatzīst, ka šāds risinājums mēdz būt pat 2 reizes dārgāks par iepriekšminēto gadījumu. Šo abu vadotņu kvalitāte ir līdzvērtīga, tādēļ izvēle ir atkarīga no katra indivīda vēlmēm un vajadzībām.

3ceb7ab8f6a2bce9059399977de0f4ec.jpg

Vertikālie pacelšanas mehānismi

Salīdzinoši bieži virtuves iekārtu izveidē tiek izmantotas horizontālās moduļu sistēmas, kuru ērtākai atvēršanai tajās tiek iestrādāti vertikālie pacelšanas mehānismi. Pacelšanas mehānismi tiek iedalīti divos veidos. Pirmais no tiem ir pacelšanas mehānisms ar gāzes amortizatoru - tā darbība balstās uz virzuļa cilindru, kura iekšpusē atrodas virzulis, savukārt brīvo platību aizņem šķidrais slāpeklis. Pieskaroties pacelšanas mehānismam, gāze tiek saspiesta, tā iedarbojas uz virzuli, spiežot to uz izejas pusi. Šādā veidā mehānisms bez papildu piepūles paceļ un notur fasādi atvērtā pozīcijā. Kā otrs veids ir minami pacelšanas mehānismi ar atsperēm. To mehānisms sākotnēji var šķist diezgan primitīvs - tā pamatā ir atsperes, kas nesošo kronšteinu virza uz nepieciešamo pusi. Taču tieši šāda veida mehānismus visvairāk ir iecienījuši ražotāji. Pacelšanas mehānismi ar atsperēm ērti un kompakti spēj atvērt līdz pat 0,8 m augstas un 1,8 m platas fasādes, turklāt tie paredzēti 80’000-100’000 atvēršanas-aizvēršanas ciklu īstenošanai.

Kā būtiska virtuves elementu kategorija ir jāakcentē mehānismi virtuves darba organizācijai - izvelkamie grozi, pudeļu turēji, izvelkamie skapji-kolonnas, atkritumu tvertņu sistēmas, mehānismi stūra skapjiem, izvelkamie gludināšanas dēļi u.c. Visi šie elementi darbu virtuvē padara daudz ērtāku, aizraujošāku un mūsdienīgāku, ļaujot pilnvērtīgi izbaudīt ēdiena gatavošanas procesu.

Augstvērtīgākie un atzītākie furnitūras ražotāju zīmoli

"Blum" – Austrijas uzņēmums, kura ražošanas rūpnīcas izkārtotas pa visu pasauli. Šī ražotāja produkciju raksturo nevainojama kvalitāte un ilgstošs kalpošanas laiks – tie ir kritēriji, kas "Blum" furnitūru būtiski atšķir no citu konkurentu piedāvājuma. "Blum" furnitūra ir praktiska un izturīga, nodrošinot maksimālu mēbeļu funkcionalitāti un ērtu, uzticamu ikdienas darbu virtuvē.

444ce0e3fe52e2ee09b2a4e02d558fcb.png

"Hettich" – augstvērtīga Vācijā ražota furnitūra, kuras sortimentu veido inovatīvas sistēmas, tādējādi garantējot daudzveidīgus risinājumus visa veida izmēru un materiālu virtuves mēbelēm. "Hettich" piedāvājuma klāstā ietilpst plaša furnitūras izvēle – eņģes, kronšteini, sliedes, apgaismojums, atvilktņu bīdāmās sistēmas utt.

030075cb7eaa84216d433353a2280dbc.jpg

"Kessebohmer" – Vācijas ražotāja mēbeļu furnitūra, kas pasaulē atzinību guvusi galvaniskā virsmu pārklājuma dēļ, kas nodrošina ilgstošu furnitūras elementa aizsardzību, kalpošanu un ekoloģisku drošību. Īpašā ražošanas tehnoloģija piešķir "Kessebohmer" produkcijai atšķirīgu izskatu un augstvērtīgas īpašības - visi produkti tiek pakļauti stingrai kvalitātes kontrolei, tādēļ tie ir ļoti pieprasīti pazīstamāko pasaules mēbeļu ražotāju vidū.

78b714dcc2e183be96281a651ed9867d.jpg

"Hafele" – starptautiski atzīts vācu izcelsmes mēbeļu furnitūras ražotājs, kas rada risinājumus eleganta virtuves interjera realizācijai. "Hafele" raksturo atbildīga attieksme pret ražotās furnitūras izstrādājumu kvalitāti, tādējādi nodrošinot to, ka produkcija tiek radīta tikai un vienīgi augstākajā līmenī – atbilstoši klienta interesēm un prasībām. "Hafele" klāstā ir vairāk nekā 25’000 produktu – sākot ar eņģēm un rokturiem līdz pat bīdāmajām durvju sistēmām un apgaismojumam.

b556c06b5df8f1580609fd54f22a59cb.png

"Grass" – Austrijas uzņēmums, kas ir viens no pasaules lielākajiem un vadošajiem furnitūras ražotājiem jau vairāk nekā 60 gadu garumā. Vadotņu mehānismi, elektromehāniskās atvēršanas sistēmas un pacelšanas mehānismi ir šī ražotāja firmas produkti, ko izvēlas atzītākie pasaules mēbeļu ražotāji un kas statiskās mājokļu mēbelēs ievieš "dvēseli". "Grass" produkciju raksturo inovācijas, kvalitātes un dizaina mērķtiecīgs apvienojums.

225db0cde80670ae257573c126bdfc53.png

Noslēgumā jāsaka, ka nav iespējams uzskaitīt visu mūsdienu tirgū pieejamo furnitūras klāstu, kas ir ārkārtīgi daudzveidīgs un atbilst jaunākajām virtuves mēbeļu jomas tendencēm. Skaidrs gan ir viens – kvalitatīva furnitūra būtiski atvieglo darbu virtuvē, ilgstoši kalpo un papildina virtuves interjeru. Ražotāji saviem klientiem piedāvā plašu furnitūras mehānismu un iespējamo risinājumu klāstu, kas ietver kā klasiskus, tā arī nestandarta variantus. Šī iemesla dēļ pirms virtuves iekārtošanas un mēbeļu izvēles ir ieteicams iepazīties ar visām iespējām, tādējādi izveidojot unikālu un savam redzējumam, vēlmēm un prasībām atbilstošu virtuves iekārtojumu.

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow
Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.