close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

04.01.2024

Virtuves iekārtas cenas ceļvedis (2024)

Jūsu virtuve nav tikai vieta, kur gatavot ēdienu. Tā ir jūsu mājas sirds, telpa, kur pulcējas ģimene un draugi un kur tiek radītas atmiņas. Tieši tāpēc izplānot ergonomisku virtuvi, kurā ir patīkami ne tikai gatavot, bet arī uzturēties, ir ļoti svarīgs uzdevums.

Cik maksā jauna virtuve?

Svarīga loma jaunas virtuves plānošanā ir tieši virtuves iekārtas izgatavošanas cenai. Taču, noteikt izmaksas nav viegli. Jauna virtuve var izmaksāt sākot no dažiem tūkstošiem līdz pat vairākiem desmitiem tūkstošu eiro. Cenas nosaka ļoti daudzi faktori. Piemēram – iekārtas izmērs, izvēlētie materiāli, virtuves plānojums, furnitūras risinājumi, piegādes un montāžas izmaksas u.c.

Šajā rakstā skaidrosim kā veidojas virtuves cenas un kā Jūs varat izvēlēties virtuvi, kas nodrošinās vēlamās funkcijas par pēc iespējas draudzīgāku cenu.

Kādi faktori ietekmē virtuves iekārtas cenas?

Izmantotie materiāli

Virtuves fasāžu un darba virsmas materiālu izvēle būtiski ietekmē virtuves iekārtas cenu. Augstas kvalitātes un eksotiski materiāli parasti ir dārgāki.

Taču, tas nenozīmē, ka, lai ietaupītu uz virtuves izmaksām, nāksies samierināties ar zemāku kvalitāti. Mūsdienās ir pieejami dažādi virtuves virsmu un fasāžu materiāli, kas nodrošinās teicamu ilgtermiņa izturību par zemākām izmaksām. Izvēloties konkrētos materiālus ir svarīgi apzināties iekārtas lietošanas intensitāti un potenciālo slodzi uz elementiem. Ne katrai virtuvei dārgako materiālu izvēle būtu ekonomiski pamatota.

Virtuves mēbeļu materiālu izmaksas

laminata-fasades-2.jpg
Lamināts - cenas un kvalitātes attiecības čempions

Lamināts ir ekonomiskākais fasādes risinājums, kas izskatīsies moderni un kvalitatīvi.

Šo materiālu raksturo izturība un plaša dekoru palete. Lamināta virtuves mēbeļu fasādēm ir augsta noturība pret skrāpējumiem un noberzumiem, kā arī draudzīga cena.

Lamināta fasādes ar Airtec (Lasertec) malām ļaus panākt labāku detaļu mitrumnoturību un malu līmēšanas vietas būs praktiski nemanāmas.

Svarīgi pieminēt, ka tā pat kā citi materiāli, lamināti stipri atškiras pēc kvalitātes. Ļoti svarīgs aspekts ir lamināta plātnes blīvums, jo no tā lielā mērā būs atkarīga iekārtas ilgmužība.

VIRTUVE AR AKRILA FASĀDĒM ĶEKAVĀ 3.jpg
Akrils

Akrils ir viens no populārākajiem virtuves mēbeļu materiāliem. Tam ir biezāks pārklājums gar priekšā, gan aizmugurē. Tāpēc akrils nodrošina ļoti labu mitrumnoturību un ir piemērots vietām ar paaugstinātu mitrumu.

Akrils ir pieejams gan glancēts, gan matēts. Turklāt, matētam akrilam ir anti-fingerprint pārklājums, kas ļauj neraizēties par pirkstu nospiedumiem uz virtuves fasādēm, kas ir īpaši aktuāli virtuvēm tumšos toņos.

IMG_7893.jpg
Krāsots MDF

Krāsotas MDF fasādes ir populārs risinājums, lai radītu modernu un stilīgu virtuves dizainu. Lai sasniegtu augstas kvalitātes rezultātu, MDF fasādes tiek pārklātas ar profesionālu krāsu, kas nodrošina ilgstošu krāsu noturību un aizsargā fasādes no UV ietekmes

MDF ir pazīstams ar savu lielo krāsu izvēli un izturību pret ģeometrisko deformāciju. Tas dod iespēju virtuves dizainu pielāgot jebkuram interjera toņu risinājumam. Krāsots MDF ļauj virtuves dizainā izmantot dažāda veida dekoratīvus frēzējumus. MDF ir dārgāks par lamināta fasādēm un tām ir salīdzinoši zema izturība pret mehānisko iedarbību.

aluminija-konstrukcijas-compressed.jpg
Citi virtuves mēbeļu materiāli

Virtuves mēbeles iespējams izgatavot no ļoti dažādiem materiāliem. Piemēram: FENIX NTM, alumīnija, stikla, , finiera, u.c. Katram materiālam piemīt savas priekšrocības un mīnusi, kas jāizvērtē vērā ņemot Jūsu virtuves specifiku.

Lai izvēlētos piemērotākos materiālus Jūsu budžetam, iesakām pieteikties konsultācijai pie mūsu virtuves ekspertiem.

2.jpg

Virtuves dizaina sarežģītība

Jo vienkāršāks virtuves dizains, jo zemākas būs izmaksas. Virtuves dizaina sarežģītību nosaka dažādi dekoratīvie elementi un nestandarta risinājumu nepieciešamība. Piemēram, frēzējumi detaļās, dekoratīvās līstes vai specializēti glabāšanas risinājumi. Tie prasīs gan papildu darbu, gan materiālus, kas ietekmēs cenu.

Jāņem vērā, ka katram risinājumam ir savs pielietošanas mērķis un vienmēr jāizvērtē vai šis konkrēts risinājums ir piemērots Jūsu projektam.

par-mums-virtuves-skice.jpg

Virtuves izmērs un izkārtojums

Virtuves iekārtas izmērs un izkārtojums noteikti ietekmēs tās cenu. Skaidrs, ka virtuves iekārtas mazām virtuvēm maksās mazāk nekā lielām. Jo lielāka virtuves platība, jo augstākas izmaksas. Taču, izmērs nav vienīgais faktors.

Lielu lomu izmaksās spēlē arī virtuves izkārtojums. Piemēram, stūra virtuves iekārtas, nestandarta virtuves skapīši un virsmas ar īpašiem izgriezumiem rozetēm vai sadzīves tehnikai, izmaksās dārgāk, jo to izgatavošanai ir nepieciešami papildu materiāli un darbs.

VIRTUVE AR KVARCA VIRSMU JAUNAJĀ TEIKĀ 3.jpg

Virtuves furnitūras zīmoli un kvalitāte

Furnitūra ir viens no svarīgākajiem elementiem virtuvē. Tā ikdienā nodrošina optimāli ērtu darbu Jūsu virtuvē. Tās izvēle būtiski ietekmēs arī virtuves izgatavošanas izmaksas.

Virtuves furnitūra no Eiropas zīmoliem bieži vien maksā dārgāk, jo tā tiek uzskatīta par kvalitatīvāku un ilgāk kalpojošu. Piemēram, Austrijas uzņēmums Blum ražo produktus ar ārkārtīgi augstu kvalitātes standartu. Tiem ir pārdomāta funkcija, godalgots dizains un ilgs kalpošanas laiks.

Lai nodrošinātu piemērotāko risinājumu Jūsu virtuvei, mēs klientiem piedāvājam plašu tehniskās un dekoratīvās furnitūras klāstu, ko iespējams pielāgot daudzveidīga dizaina un funkcionalitātes risinājumiem.

4.jpg

Piegāde un montāža

Piegāde un montāža ir ļoti svarīgs solis virtuves izgatavošanā, ko cilvēki bieži vien neņem vērā izvēloties jaunu virtuvi savam mājoklim.

Piegādes un montāžas izmaksas katram ražotājam būs atšķirīgas. Jārēķinās, jo tālāk būs jāpiegādā mēbeles, jo tas maksās dārgāk. Tieši tas pats attiecas uz montāžu - jo sarežģītāka montāža, jo augstākas izmaksas.

Izvēloties jaunu virtuvi mājoklim, noteikti pārliecinieties, ka piegādes un montāžas izmaksas ir iekļautas piedāvājumā.

Vai virtuves iekārtas pēc pasūtījuma būs dārgākas kā virtuves iekārtas komplekti?

Plānojot jaunu virtuvi privātmājai vai dzīvoklim pastāv divi varianti - izvēlēties virtuves iekārtu pēc pasūtījuma vai izvēlēties jau gatavu virtuves komplektu.

Virtuve pēc pasūtījuma uz pirmo skatu var šķist kā dārgāks variants kā iegādāties jau gatavu komplektu. Taču izvēloties gatavu virtuves komplektu jāatceras, ka tā pielāgošana Jūsu virtuves plānojuma specifikai var būtiski sadārdzināt virtuves uzstādīšanas izmaksas.

Vērā jāņem gan kanalizācijas un ūdens pievades atrašanās vieta, gan apgaismojuma un elektrības rozešu novietojums. Līdz ar to, gatavā virtuves komplekta sākuma pievilcīgā cena bieži vien ir maldinoša - jo faktiskā virtuves uzstādīšanas cena var izrādīties stipri augstāka.

Virtuves iekārtas no IKEA var likties kā zelta vidusceļš starp gatavu komplektu un virtuvi, kas izgatavota pēc pasūtījuma. Taču arī izvēloties šo variantu - jārēķinās ar būtisku cenas pieaugumu, kad aprēķinā tiek iekļauta ne tikai piegāde un montāža, bet arī pašu skapīšu salikšana, jo pērkot mēbeles tās nāk izjauktā veidā.

Turklāt - būtisks virtuves mēbeļu atribūts ir to ilgmūžība. Kvalitatīva virtuve spēs kalpot 10, 15 un pat vairāk kā divdesmit gadus. Tāpēc iesakām klientiem apsvērt virtuves kvalitāti, lai tā nebūtu jāmaina jau pēc pāris gadiem - kas būs ne tikai dārgs, bet arī apgrūtinošs process.

Tieši tāpēc, par spīti tam, ka virtuves iekārtas komplekti tiek piedāvāti par zemāku sākuma cenu, nereti virtuves iekārtas pēc pasūtījuma ilgtermiņā būs izdevīgāks risinājums.

Lai uzzinātu individuālā virtuves projekta izmaksas, piesakieties virtuves iepazīšanās projektam. Iepazīšanās projekts paredz virtuves iekārtas izvietojuma plānojumu, konsultāciju salonā un izgatavošanas piedāvājuma izstrādi.

virtuve-privatmajai-ikskile-1.jpg

Vai stūra virtuves iekārtas maksā dārgāk?

Kā iepriekš minēts - virtuves plānojums un dizaina sarežģītība ir būtisks virtuves izgatavošanas izmaksu faktors. Ja runājam par stūra virtuvēm - jāņem vērā sekojošais:

  1. lai pienācīgi apgūtu stūra virtuves telpu, būs nepieciešama sarežģītāka furnitūra (piemēram, izvelkamie stūra grozi), jo pretējā gadījumā piekļuve stūra telpai būs neērta;
  2. ergonomiska stūra virtuves izplānošana prasīs vairāk laika

Līdz ar to, stūra virtuves iekārtas var izmaksāt dārgāk kā vienkāršāka plānojuma virtuves. Taču cena atkarīga no izvēlētās furnitūras un risinājumiem.

Virtuves iekārtas cenas - kopsavilkums:

Šajā rakstā apkopojām faktorus, kas ietekmē virtuves cenas un sniedzām padomus kā Jūs varat izvēlēties virtuvi, kas nodrošinās vēlamās funkcijas par pēc iespējas draudzīgāku cenu.

Virtuves iekārtas cenas ir atkarīgas no dažādiem faktoriem. Izmaksas visbūtiskās ietekmē sekojošie faktori:

  1. izmantotie materiāli virtuves fasādēm un darba virsmai,
  2. virtuves dizaina sarežģītība,
  3. virtuves izmērs un tās izkārtojums,
  4. virtuves furnitūras risinājumi,
  5. piegāde un montāža.

Skaidrojām arī, kāpēc virtuves iekārtas pēc pasūtījuma ilgtermiņā būs izdevīgāks risinājums nekā gatavi virtuves iekārtas komplekti, kas tiek piedāvāti par zemāku sākuma cenu.

Cik maksā kvalitatīvas virtuves mēbeles, kas izgatavotas pēc pasūtījuma?

Uz šī raksta tapšanas brīdi, kvalitatīvo virtuves mēbeļu izgatavošanas cena ir sākot no 900 eiro + PVN par iekārtas tekošo metru. Atsevišķi jārēķinās ar piegādes un montāžas izmaksām, kas būs atkarīgas no iekārtas izmēra un sarežģitības.

Ja Jūs interesē jauna virtuve Jūsu mājoklim, piesakieties virtuves iepazīšanās projektam vai smelieties iedvesmu mūsu izveidoto virtuvju galerijā.

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow
Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.