close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

27.06.2024

Virtuves mēbeļu fasādes – kā izvēlēties pareizo (2024)

Lai virtuves iekārtojums būtu ne tikai funkcionāls un praktisks, bet arī gaumīgs un ilgmūžīgs, svarīga ir katra detaļa. Sākot no idejas un pārdomāti izstrādāta projekta, pareizās krāsu un materiālu izvēles, līdz mēbeļu ražošanai un individuāli izgatavotu mēbeļu uzstādīšanai.

Viens no svarīgākajiem individuāli izgatavotu virtuves mēbeļu plānošanas soļiem ir virtuves mēbeļu fasādes materiālu izvēle. Katram materiālam piemīt savas priekšrocības un nereti arī trūkumi, kas jāņem vērā, turklāt izvēlētie virtuves mēbeļu materiāli būtiski ietekmē arī kopējās projekta izmaksas.

Kas ir mēbeļu fasādes un kāpēc tām ir tik liela nozīmē?

Mēbeļu fasādes ir mēbeļu frontālā jeb redzamā virsma. Tā ir atvilktņu, skapīšu un citu virtuves mēbeļu priekšējā daļa, kas slēpj mēbeles pamatkonstrukciju. Virtuves mēbeļu fasādes ir viens no pamata virtuves stila un dizaina atainojošajiem elementiem, tāpēc būtībā var teikt, ka virtuves mēbeļu fasāde veido virtuves kopējo noskaņu un atmosfēru. Tas ir pirmais, ko ieraugam telpā ienākot, pat ja fasādes materiāls, krāsa un dizains ir ieturēts minimālisma stilā.

Virtuves fasādes materiāliem nav tikai estētiska nozīme. Mēbeļu fasādes materiāli nosaka arī mēbeļu ekspluatācijas ilgumu, izturību pret mitrumu, mehāniskiem bojājumiem un nodilumu. Turklāt ne mazāk svarīgi – fasāžu materiāls ietekmē arī to, cik ērta un praktiska būs ikdienas mēbeļu lietošanu, tīrīšana un kopšana.

olive virtuves fasades.jpg

Virtuves mēbeļu fasādes materiāli

Lai atvieglotu Jūsu izvēli, esam sagatavojuši nelielu fasāžu materiālu ceļvedi, kas palīdzēs iepazīt katra materiāla priekšrocības. Saviem klientiem piedāvājam plašu virtuves fasāžu materiālu klāstu, ar iespēju pielāgot gan krāsu, gan dizaina un dekoratīvos apdares elementus.

Neuztraucieties, ja mēbeļu materiālu izvēle šķiet sarežģīts uzdevums. Virtuves projekta plānošanas un skiču izstrādes posmā mūsu dizaineri sniegs visu nepieciešamo informāciju un ieteiks tieši Jūsu vēlmēm un budžetam piemērotāko variantu.

Lamināta fasādes

laminata-fasades-2.jpg

Lamināts ir mākslīgs materiāls, kas izgatavots uz skaidu plātnes bāzes, ar melamīna slāņa pārklājumu. Lamināta fasādes mūsdienās ir iecienīta izvēle, jo materiāls ir izturīgs un blīvs, vienlaikus cenas ziņā budžetam draudzīgs. Pie lamināta fasāžu mīnusiem jāmin materiāla zemo mitrumnoturību, kā arī to, ka pie lielas mēbeļu noslodzes, pamata konstrukciju un fasāžu stiprinājumi ar laiku var kļūt vaļīgi.

Lamināta materiāla priekšrocības

  • viens no ekonomiskākajiem un lētākajiem virtuves fasāžu materiāliem;
  • laminātam piemīt laba izturība pret noberzumiem un skrāpējumiem;
  • plašs krāsu un dekoratīvo apdruku klāsts, kas lamināta fasādes ļauj pielāgot teju jebkurām interjera dizaina idejām.

Kad izvēlēties lamināta fasādes?

Lamināts ir viens no iecienītākajiem materiāliem. Lamināta fasādēm ir plašas dekoru un dizaina variācijas iespējas, tāpēc pielāgot savām interjera idejām atbilstošāko risinājumu nebūs grūti. Izturība pret nodilumu, skrāpējumiem, kā arī vieglā ikdienas kopšana nosaka šī materiāla pievilcīgo kvalitātes un cenas attiecību.

Lamināta virtuves fasādes cenas

Šis ir lētākais un budžetam draudzīgākais materiāls, ko izvēlēties virtuves fasādēm.

FENIX NTM fasādes

virtuve-ar-fenix-fasadem-un-kvarca-virsmu-privatmajai-adazos_4.jpg

Inovatīvais un mūsdienīgais FENIX NTM ir pilnībā matēts mēbeļu fasāžu materiāls, kura ražošanā izmantoti jaunākās paaudzes akrila sveķi, kas tiek rūdīti un fiksēti izmantojot elektronu staru nano tehnoloģiju. FENIX NTM raksturo izcila izturība pret mehāniskajiem bojājumiem, ilgmūžība un materiāla elegance, turklāt papildu pluss ir FENIX NTM taustei patīkamā tekstūra.

FENIX NTM materiāla priekšrocības

  • pateicoties mūsdienīgām tehnoloģijām, materiālam piemīt ļoti zemas gaismu atstarojošās īpašības, tāpēc FENIX NTM fasādes ir īpaši matētas, kas ir arī viena no šī brīža virtuves dizaina aktuālajām tendencēm;
  • izturīgs pret sīkiem skrāpējumiem un nodilumu;
  • iespēja labot sīkus fasādes skrāpējumus un bojājumus, izmantojot termisko apstrādi – unikāla īpašība, kas šo materiālu padara īpaši praktisku un nodrošina ilgu fasādes ekspluatācijas laiku;
  • FENIX NTM virtuves fasādes ir ļoti viegli tīrāmas un materiāls ir izturīgs pret skābēm, pelējumu un citiem bojājumiem;
  • pateicoties matētajai tekstūrai, nav redzami pirkstu nospiedumi.

Kad izvēlēties FENIX NTM fasādes?

FENIX NTM fasāžu materiāls ir ļoti gaumīgs un elegants, tāpēc piemērots arī atvērtā tipa virtuvēm, kad virtuves zona gaumīgi jāiekļauj dzīvojamās zonas interjerā. Pateicoties FENIX NTM materiāla unikālajām īpašībām, piemērots ģimenēm ar maziem bērniem vai tiem, kas ikdienā gatavo daudz un bieži. FENIX NTM virtuves fasādes ir viegli tīrāmas, izturīgas un pirkstu nospiedumi uz virsmām nebūs pamanāmi.

Fenix NTM virtuves fasādes cenas

Fenix NTM virtuves fasādes cenas ir augstas, jo šis ir viens no visdārgākajiem virtuves fasāžu materiāliem.

Rehau akrila fasādes

olive virtuves fasades - REHAU.jpg

Ļoti gaumīgs jaunākās paaudzes Rehau RAUVISIO Brilliant akrila lamināts, kas ļauj iegūt spožas, spīdīgas, matēta vai glancēta stikla faktūrai līdzīgas fasādes virsmas. Materiālam piemīt laba izturība pret nodilumu, mehāniskajiem bojājumiem un izcila mitrumnoturība. Piedāvājumā ir aptuveni 20 krāsu toņu varianti.

Rehau akrila materiāla priekšrocības

  • izcila mitrumnoturība un augsta izturība pret nodilumu un bojājumiem;
  • uz materiāla pārklājuma nepaliek pirkstu nospiedumi;
  • materiālam un pārklājuma krāsai ir ļoti augsta izturība pret UV stariem;
  • viegli kopjams.

Kad izvēlēties Rehau akrila fasādes?

Lieliska izvēle, ja nepieciešamas glancētas vai supermatētas mitrumnoturīgas, ilgmūžīgas virtuves fasādes. Materiāls ideāli piemērots virtuvei, kurā bieži tiek gatavots un fasādes atrodas tiešos saules staros. Izvēloties RAUVISIO brilliant SR, iespējams izgatavot ekskluzīvas akrila virsmas ar īpaši izturīgu bruņulakas pārklājumu ļoti glancētā vai matētā variantā. Bruņulaka padara virsmu īpaši izturīgu pret skrāpējumiem un ķīmiskām vielām.

Rehau akrila fasādes cenas

Rehau akrils ir dārgas klases materiāls, taču salīdzinot ar FENIX NTM , par aptuveni 10–15 % lētāks.

MDF Valchromat fasādes

olive virtuves fasades - MDF VALCHROMAT.jpg

MDF Valchromat ir jaunums kokšķiedru materiālu piedāvājumā, pārspējot parasto MDF materiālu ar mūsdienīgām īpašībām. Atšķirībā no ierastā MDF materiāla, Valchromat ražošanā izmanto šķiedras, kas ir atsevišķi piesūcinātas ar organiskām krāsvielām un stiprinātas ar īpašiem sveķiem.

Šī pieeja nodrošina Valchromat fasādēm unikālas fiziskās un mehāniskās īpašības, nodrošinot plašu krāsu paleti, vizuāli pievilcīgu dizainu un plašas 3-dimensionālās apstrādes iespējas. Materiāla trūkums – tam ir zema izturība pret mehāniskajiem bojājumiem.

MDF Valchromat materiāla priekšrocības

  • laba mitrumnoturība;
  • plašas pielietojuma iespējas;
  • pateicoties materiāla blīvumam, materiāls piemērots dziļajai frēzēšanai;
  • otrreizēji pārstrādājams;
  • plašas apstrādes iespējas: ar laku (matētu, uz ūdens bāzes, poliuretāna, UV-noturīgu, ugunsnoturīgu u.c.), vasku un eļļu.

Kad izvēlēties MDF Valchromat fasādes?

Valchromat fasādes piemērotas, ja ir vēlme realizēt radošas un oriģinālas fasāžu dizaina un dekoratīvo elementu idejas. Tā kā materiāls ir otrreizēji pārstrādājams, laba alternatīva tiem, kas izvēlas videi draudzīgākus virtuves mēbeļu risinājumus.

MDF Valchromat fasādes cenas

Valchromat MDF materiāls ir līdzīgā cenu kategorijā kā akrils.

Krāsota MDF fasādes

VIRTUVE AR RĀMJU FASĀDĒM UN KVARCA AKMENS VIRSMU 6.jpg

Krāsota MDF fasādes ir populārs risinājums, kas ļauj radīt modernu un stilīgu virtuves dizainu. Lai sniegtu augstākas kvalitātes rezultātu, MDF fasādes tiek pārklātas ar profesionālu krāsu, kas nodrošina augstu noturību pret mitrumu un aizsargātu fasādes no UV staru ietekmes. Tomēr materiālam ir zema mehāniskā un slodzes izturība un uz tā labi redzami pirkstu nospiedumi, tāpēc krāsotu MDF materiālu reti iesakām izvēlēties virtuves mēbeļu fasādēm.

Krāsota MDF materiāla priekšrocības

  • MDF fasādēm ir ļoti plaša krāsu izvēle, ieskaitot spilgtas un piesātinātas krāsas, kas ļauj individuāli pielāgot dizainu atbilstoši klienta vēlmēm;
  • salīdzinoši laba mitrumnoturība;
  • ir iespējams izveidot unikālu virtuves fasādes formu, iespējams izveidot gan liektas, gan noapaļotas fasādes.

Kad izvēlēties krāsota MDF fasādes?

Krāsota MDF virtuves mēbeļu fasādes ir piemērotāks risinājums dizaina virtuvēm ar mazāku noslodzi, kur izskats ir svarīgāks par ikdienas prakstiskumu.

Krāsota MDF fasādes cenas

Krāsota MDF fasādes izmaksas, salīdzinot ar akrila, Valchromat vai FENIX NTM fasādēm, būs zemākas, taču materiāls ir aptuveni 2 reizes dārgākas nekā lamināts.

Finierētas fasādes

20220608_115228.jpg

Skaists un dabīgs materiāls ar dabīgā koka tekstūru, tāpēc ir vistuvākā alternatīva masīvkoka fasādēm. Ražošanas procesā plāna finiera loksne tiek uzlīmēta uz MDF, skaidu plātnes vai cita materiāla pamatnes. Vienlaikus jārēķinās, ka materiālam ir salīdzinoši zema izturība pret mehāniskiem bojājumiem, ar laiku tas var mainīt krāsu, turklāt finiera fasādēm jānodrošina īpaša kopšana.

Finiera materiāla priekšrocības

  • skaists, vizuāli estētisks un gaumīgs dizains;
  • var lakot ar matētu vai glancētu laku un izvēlēties matējuma pakāpi;
  • iespējami dabīgā koka apdares varianti;
  • ilgs ekspluatācijas laiks.

Kad izvēlēties finiera fasādes?

Finiera fasādes iederēsies gan dabiska, lauku stilam pietuvināta interjera noskaņās, gan apvienojumā ar moderniem, minimālisma vai industriālā stilā ieturētiem risinājumiem. Lieliska alternatīva, ja savā interjerā ir vēlme iekļaut pēc iespējas dabīgāku materiālu, taču masīvkoka fasādes neatbilst noteiktajai cenu kategorijai.

Finiera virtuves fasādes cenas

Neskatoties uz to, ka finieris ir daudz lētāka masīvkoka alternatīva, tomēr tas tik un tā ir viens no dārgākajiem virtuves fasāžu materiāliem. Atkarībā no koksnes veida, cenas ziņā finierētās virtuves fasādes atbilst FENIX NTM cenu kategorijai, taču, ja koksnes veids ir ekskluzīvs, var izmaksāt arī dārgāk.

Stiklotas alumīnija rāmju fasādes

aluminija-konstrukcijas-compressed.jpg

Izturīgs un moderns risinājums virtuves fasādēm un vitrīnām. Ir pieejami dažādu krāsu profili, ar iespēju pildījumam izmanot stiklu vai spoguli. Alumīnija profilu konstrukcija ļauj izgatavot liela formāta fasādes bez deformācijas riska.

Stiklota alumīnija materiāla priekšrocības

  • augsta izturība pret mehāniskajiem bojājumiem un mitrumu, pelējumu;
  • fasādes ar alumīnija profilu ļauj kombinēt visdažādākos materiālus: stiklu, MDF, plastikātu, finierējumu u.c.

Kad izvēlēties stiklotas alumīnija rāmju fasādes?

Stiklotas alumīnija rāmju virtuves fasādes ir gaumīgs dizaina elements, ar ko papildināt virtuves mēbeļu projektu, iekļaujot tajā atsevišķus dekoratīvus skapīšus, vitrīnas vai plauktiņus.

Stiklota alumīnija rāmju virtuves fasādes cenas

Cenas ziņā šis ir viens no visdārgākajiem risinājumiem.

Kritēriji, kā izvēlēties pareizo virtuves fasādes materiālu

virtuve-jurmalas-objektam-compressed-3.jpg

Uzsākot individuāli izgatavotu virtuves mēbeļu projektēšanu, sākotnēji jānosaka vēlamais budžets. Atkarībā no virtuvei atvēlētā budžeta, iespējams pielāgot un variēt ar darba virsmu un fasāžu materiāliem, furnitūras un citiem tehniskajiem risinājumiem.

Virtuves mēbeļu fasāžu materiālus pielāgojam noteiktajam budžetam, vienlaikus meklējot variantus, kas ļauj veiksmīgi realizēt visas vēlamās virtuves dizaina idejas. Pirms fasāžu materiāla izvēles, jāapsver tas, cik viegli realizējama ir atsevišķu bojāto fasāžu nomaiņa, ja tas būs nepieciešams, cik liela ir virtuves noslodze un kādi ir saimnieku ikdienas paradumi.

Individuāli risinājumi Jūsu sapņu virtuvei!

Aicinām ierasties uz klātienes konsultāciju mūsu salonā, lai izstrādātu tieši Jūsu telpai un vēlmēm atbilstošu virtuves projektu, saņemtu ieteikumus par piemērotākajiem virtuves mēbeļu un fasāžu materiālu un furnitūras risinājumiem, kā arī noskaidrotu aptuvenās projekta izmaksas.

Lai pieteiktos iepazīšanās projekta izstrādei, aicinām aizpildīt pieteikuma anketu šeit!

Klientu atsauksmes

Sazinies ar mums

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

Paldies par ziņu!

Mēs ar Jums sazināsimies 3 dienu laikā!

location

Elizabetes iela 29b, Rīga

Līdzīgi bloga raksti

Kvarca virtuves virsmas – izsmalcinātības un izturības vienotība

Kvarca virtuves virsmas – izsmalcinātības un izturības vienotība

arrow
Izvēlamies iebūvējamo virtuves tehniku

Izvēlamies iebūvējamo virtuves tehniku

arrow
Kā pareizi kopt virtuves galda virsmas

Kā pareizi kopt virtuves galda virsmas

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.